Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

 25η Μαρτίου 1821-25η Μαρτίου 2021

200 χρόνια

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Οι ιδιαίτερες, δύσκολες συνθήκες που καθημερινά ζούμε με τα μέτρα κατά της διασποράς του covid 19, μας υποχρεώνουν να τιμήσουμε εξ αποστάσεως τους ήρωες του '21. Αυτήν τη χρονιά λοιπόν, δεν μπορούμε να τραγουδήσουμε, να δραματοποιήσουμε τα γεγονότα, να παρελάσουμε, να καταθέσουμε στεφάνια,. Αυτήν τη χρονιά δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε δηλαδή όλες αυτές τις δραστηριότητες που έως τώρα ήταν δεδομένες στη συνείδηση όλων καθώς ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας αυτό που εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο βιώνουμε. Έτσι, αυτήν τη  δύσκολη χρονιά που συμπίπτει και με  την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, θα γιορτάσουμε διαδικτυακά, αποδίδοντας τιμή στους ήρωες που πολέμησαν με πάθος για να έχουμε εμείς σήμερα μία  Ελεύθερη Πατρίδα!

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το όμορφο ηλεκτρονικό βιβλίο της  εκπαιδευτικού Λίζας Γιαννακοπούλου, όπου παρουσιάζεται συνοπτικά το έπος της Επανάστασης και να απολαύσετε τα όμορφα τραγούδια που συνοδεύουν τις περιγραφές.

Ευχή όλων μας είναι την επόμενη χρονιά να γιορτάσουμε διπλά, όλοι μαζί, με χαρά, αποδίδοντας στους ήρωες της Πατρίδας μας την Τιμή που τους αξίζει!

Ζήτω η 25η Μαρτίου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου