Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Δ,Σ Καλλίθηρου: "Ευ ζειν" : "Υγιεινή διατροφή" Συνεργασία με τις Παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας


   Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του Κορωνοϊού, οι μαθητές των Α΄.Β΄.Γ΄& Δ΄ τάξεων, είχαν τη χαρά να υποδεχθούν σήμερα Τετάρτη 3/11/2021 στο Σχολείο τον κ. Θ. Κουρόγλου (υπεύθυνο Παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας) τις κ.  Βλαχούτα Κ., Βούλγαρη Π (εκπαιδευτικό & -βιβλιοθηκονόμο αντίστοιχα) και την κ. Δεληγιάννη Ε. (Διατροφολόγο), στα πλαίσια της θεματικής για την υγιεινή διατροφή στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές έμαθαν την ταξινόμηση των τροφών σύμφωνα με τη Μεσογειακή πρότυπη διατροφική πυραμίδα, αξιοποιώντας όλες τις αισθήσεις: Ψηλάφησαν, γεύτηκαν , μύρισαν, παρατήρησαν, άκουσαν....!

  Διασκέδασαν μαθαίνοντας για τα οφέλη της Μεσογειακής ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης, ενώ βελτίωσαν τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει  από την έως τώρα οικοδόμηση της γνώσης μέσα απο τα εργαστήρια δεξιοτήτων που εφαρμόζονται από την τρέχουσα σχολική χρονιά στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων. 

Τόσο οι μαθητές όσο οι εκπαιδευτικοί και η Δ/ντρια του Σχολείου, ευχαριστούμε από καρδιάς την ομάδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου για την εξαιρετική συνεργασία!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου